Vanapilt.eeVANA FOTO. UUS ELU.Tagasi avalehele

PRIVAATSUSPOLIITIKA

Sinu foto jääb sinu omaks

Teenuse haldaja: Ove Siiro, eraisik. Privaatsusküsimused ja andmetega seotud taotlused saada aadressile pilt@vanapilt.ee.

Kehtib alates 9. septembrist 2026. See poliitika selgitab, kuidas Vanapilt.ee töötleb andmeid, kui kasutad foto taastamise teenust.

Mida me töötleme?

Foto taastamiseks töötleme sinu valitud pildifaili, töötlemiseks tehtud valikut ja loodud tulemust. Kui annad tulemusele tagasisidet, salvestame ühe vastuse koos tehnilise töötlus-IDga, mitte sinu nime või e-mailiaadressiga. Kui kasutad kontaktivormi, töötleme sinu nime ja sõnumit. Kuritarvituse vältimiseks töötleme pseudonüümitud sessiooni- ja internetiühenduse tunnuseid. Me ei küsi kasutajakontot ega kasuta fotofaili nime isikutuvastuseks.

Miks ja mis alusel andmeid vajame?

Fotot ja töötlemisvalikut vajame sinu taotletud taastamise tegemiseks ning tulemuse näitamiseks. Turvatunnuseid vajame teenuse kuritarvituse, automatiseeritud päringute ja liigse koormuse piiramiseks. Kontaktivormi andmeid kasutame sinu kirjale vastamiseks. Me ei lisa sind turundusnimekirja ega müü sinu andmeid.

Kui kaua andmeid säilitame?

Algne ja taastatud foto on allalaadimiseks kättesaadavad kuni 24 tundi. Seejärel eemaldatakse need teenuse failisalvestusest automaatse puhastuse käigus. Turvalisuse ja kasutuspiiride sündmused säilivad kuni 48 tundi. Kui annad pärast tulemuse nägemist eraldi loa galeriis avaldamiseks, säilitame ainult selle taastatud tulemuse avaliku galerii jaoks kuni loa tagasivõtmiseni või galerii uuendamiseni. Kontaktivormi sõnum säilib postkastis ainult nii kaua, kui on vaja päringule vastata või seadusest tulenevat kohustust täita.

Kes andmeid töötlevad?

Teenuse majutamiseks, andmebaasi ja ajutise failisalvestuse jaoks kasutatakse Cloudflare'i. Foto taastamisel edastatakse foto OpenAI pilditöötlusteenusele. Kui e-kirja saatmise võimalus on sisse lülitatud, kasutatakse selleks Resendi e-posti teenust. Need teenusepakkujad töötlevad andmeid ainult teenuse tehniliseks osutamiseks.

Kas fotosid vaadatakse või avaldatakse?

Fotosid ei avaldata, ei kasutata reklaamis ega muudeta näidistöödeks ilma sinu eraldi loata. Galeriisse saab lisada ainult taastatud tulemuse, kui annad selleks pärast tulemuse nägemist eraldi nõusoleku. Algset fotot galeriisse ei lisata. Tavapärase töö käigus fotosid käsitsi ei vaadata. Kui töötlemine ebaõnnestub, saada probleemist kirjeldus, mitte foto uuesti e-kirjaga.

Küpsised ja statistika

Teenuse kasutuspiiri hoidmiseks võidakse sinu seadmesse salvestada tehniline sessiooniküpsis. See ei sisalda sinu fotot ega nime. Valikulise kasutusstatistika lubamine või keelamine ei mõjuta foto taastamise võimalust.

Sinu õigused

Sul on õigus küsida teavet enda andmete töötlemise kohta ning taotleda nende parandamist, kustutamist, töötlemise piiramist või esitada vastuväide. Kuna teenusel ei ole kasutajakontot ja fotod kustutatakse lühikese aja jooksul, lisa päringusse võimalikult täpne kirjeldus. Kui leiame, et päringule ei ole piisavalt vastatud, on sul õigus pöörduda Andmekaitse Inspektsiooni poole.

← Tagasi avalehele